🔹بزرگترین استارتآپ هوش مصنوعی جهان کابوس گوگل را بالاخره با یک محصول جستجوی هوشمند در اختیار کاربران قرار داد.
🔹 این محصول پیش از این به صورت یک نمونه آزمایشی و با نام SearchGPT در اختیار تعداد محدودی از کاربران قرار گرفته بود و حالا با نام ChatGPT Search ابتدا در اختیار کاربران پولی و سپس به تدریج در اختیار کاربران رایگان قرار میگیرد.
🔹صنعت جستجو و درآمد تبلیغاتی حاصل از آن هسته اصلی کسبوکار گوگل را تشکیل میدهد و تا به امروز شرکتی توان به چالش کشیدن سلطه این شرکت را نداشته است.
🔹عرضه چتجیپیتی به تنهایی توانست زنگ خطری را در گوگل به صدا درآورد و حالا عرضه یک محصول متمرکز بر جستجو میتواند نگرانیهای پیشین گوگل را دو چندان کند.
بزرگترین استارتآپ هوش مصنوعی جهان کابوس گوگل را بالاخره با یک محصول جستجوی هوشمند در اختیار کاربران قرار داد. این محصول پیش از این به صورت یک نمونه آزمایشی و با نام SearchGPT در اختیار تعداد محدودی از کاربران قرار گرفته بود و حالا با نام ChatGPT Search ابتدا در اختیار کاربران پولی و سپس به تدریج در اختیار کاربران رایگان قرار میگیرد. صنعت جستجو و درآمد تبلیغاتی حاصل از آن هسته اصلی کسبوکار گوگل را تشکیل میدهد و تا به امروز شرکتی توان به چالش کشیدن سلطه این شرکت را نداشته است.
به گزارش پیوست، اوپنایآی در حالی برای به چالش کشیدن گوگل خیز برداشته است که مدیر ارشد مالی این شرکت در مصاحبه اخیر خود به ۲۵۰ میلیونی شدن کاربران فعال هفتگی این شرکت اشاره کرده است.
این شرکت روز پنجشنبه اعلام کرد که قابلیتهای جدید جستجو از مدل 4o استفاده میکنند و ابتدا در اختیار مشترکان ChatGPT Plus و Team قرار خواهند گرفت. مشترکان طرح شرکتی و آموزشی نیز میتوانند در هفتههای آینده به این قابلیت دسترسی پیدا کنند و چند ماهی برای در دسترس قرار گرفتن آن برای کاربران رایگان زمان نیاز است.
پس از عرضه موفق ChatGPT در سال ۲۰۲۲، تمامی شرکتهای مطرح فناوری به ادغام قابلیتهای هوش مصنوعی مولد در خدمات و محصولات خود روی آوردهاند و در صنعت جستجو نیز شاهد تحولات مشابهی بودیم. گوگل و مایکرسافت، دو بازیگر مهمه صنعت جستجو که البته فاصله بسیار زیادی با یکدیگر دارند، محصولات خود را با قابلیتهای هوش مصنوعی به روز کردهاند.
عرضه چتجیپیتی به تنهایی توانست زنگ خطری را در گوگل به صدا درآورد و حالا عرضه یک محصول متمرکز بر جستجو میتواند نگرانیهای پیشین گوگل را دو چندان کند. گفتنی است که براساس جدیدترین گزارش سه ماهه مالی الفابت، شرکت مادر گوگل، درآمد این شرکت به لطف افزایش درآمد تبلیغاتی و استقبال از بخش ابری رشد قابل توجهی داشته است.
علاوه بر اوپنایآی، استارتآپ دیگری به نام Preplexity نیز در حوزه جستجوی با چاشنی هوش مصنوعی به موفقیت چشمگیری دست یافته است و براساس تازهترین گزارشها به ارزشگذاری ۹ میلیارد دلار دست یافته است. از این رو میتوان انتظار داشت که با تغییر رویکرد مردم به دریافت و جستجوی اطلاعات پس از مدتها سلطه کامل گوگل بر دروازه اطلاعاتی، ممکن بازیگران تازهای را در این عرصه شاهد باشیم.
وارون شتی، رئیس همکاریهای رسانهای اوپنایآی، در مصاحبهای با بلومبرگ در این باره گفت: «وقتی مردم چیزی را جستجو می کنند به دنبال پاسخ هستند و در حال حاضر رسیدن به جواب در اینترنت دشوار است. به نظر ما امکان پرسش در یک قالب مکالمه با تمامی محتوای پیرامونی و منابع با کیفیت، این تجربه را بهتر میکند.»
تیم اوپنایآی در دمویی که پیش از عرضه منتشر شده است از ChatGPT درمورد مراسمهای آخر هفته سن فرانسیسکو سوال میکنند. این اپلیکیشن در پاسخ لیست چکیدهای از فعالیتها را از وبسایتهای خبری محلی استخراج و ارائه میکند. در سوال بعدی از هوش مصنوعی درمورد رستورانها سوال میشود و ChatGPT نقشهای از مراکز تهیه غذا را در اختیار آنها میگذارد.
با اینکه در نسخه پیشین ChatGPT نیز شاهد اشاره به مراجع بودیم، اما قابلیت جستجو چکیدهای از منابع و پیش نمایش تصاویر را نیز در اختیار شما میگذارد.
اوپنایآی برای آمادهسازی قابلیت جستجو و زمینهسازی لازم، قراردادهایی را به ناشران بزرگ از جمله مجله تایم، شرکت اکسل اسپرینگر و نیوز کورپ و شرکتهای رسانه اروپایی منعقد کرده است.
به لطف این همکاریها، اوپنایآی میتواند اطلاعات بروزتری را در محصولات خود ارائه کند. این شرکت میگوید از بازخورد ناشران درمورد نحوه اولویت بندی مقالامت و تصمیمگیری درمورد طول چکیده استفاده کرده است.
با این حال به گفته اوپنایآی، قابلیت جستجوی این شرکت ناشرانی که با آنها قرارداد دارند را نسبت به دیگران برتری نمیدهد و هر ناشر یا منبعی که مرتبطتر باشد در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت. هدف نهایی شرکت تضمین کارآمدی محصول جستجو برای کاربران است و هدفی فراتر از اخبار را شامل میشود.