جایگاه 1
دسته
جایگاه 1

خنثی‌شدن رشد نیما و ریزش سهام با تصمیم حساب‌نشده مدیران بورس

فهرست مطالب

عرضه ۶۰همت اوراق آن هم در شرایطی که دامنه نوسان از یک به ۳ درصد افزایش یافته است، منجر به تشدید فشار عرضه در بازار و شکل‌دهی صف‌های فروش و از دست رفتن حمایتهای مهم تکنیکال بسیار شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیراً عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد در واکنش به محدود کردن محدوده دامنه نوسان ضمن حمایت از این تصمیم در جمع خبرنگاران گفت: در خصوص تصمیم برگشت دامنه نوسان به 3 درصد هر شخصی یک چیز می‌گوید، شما هم به ما حق بدهید که در یک جایی ما محدودیت‌هایی داریم و براساس منافع عمومی باید تصمیم بگیریم نه منافع یک عده خاص، این که عده‌ای  الآن دوست دارند که ما  دامنه نوسان را باز کنیم و در این افت بخرند، برای مردم عادی فرق می‌کند و ضرر وحشتناکی می‌کنند، از طرفی حتی بستن بورس هم عواقب دارد، به هر حال ما بررسی می‌کنیم و بهترین تصمیم را می‌گیریم‌، ممکن است برخی دوست نداشته باشند، ولی ما باید برای عموم تصمیم بگیریم نه برای یک گروه خاص یا یک سرمایه‌گذار خاص و یا نهادهای خاص.

افزایش دامنه نوسان به 3درصد و عرضه 60همت اوراق

لازم به ذکر است در تازه‌ترین حراج اوراق که اخیراً اعلام شد، مقرر شده است تا حدود 60همت اوراق جدید منتشر شود که با این حساب ظرفیت فروش اوراق در سال 1403 به پایان می‌رسد. گفتنی است در بودجه سال 1403 کل رقم در نظر گرفته‌شده برای واگذاری دارایی‌های مالی برابر 319 هزار میلیارد تومان بوده است که از این رقم 250 هزار میلیارد تومان آن مربوط به فروش اوراق خزانه است.

اما نکته‌ای که در این خصوص وجود دارد همزمانی عرضه این اوراق با دامنه نوسان 3درصدی در بازار سهام است، در واقع وجود این دامنه نوسان سبب شده است فشار عرضه مضاعفی در بازار ایجاد کند و به‌نوعی بازار دچار پنیک شود.

عدم‌نگاه جامع در تصمیمات، عامل اصلی وضعیت نابسامان بورس

اگرچه وجود ریسک‌های سیاسی در وضعیت امروز بازار سرمایه قطعاً بی‌تأثیر نیست، اما به‌گفته کارشناسان وجود سیاست‌های ضدونقیض و از طرفی عدم‌وجود نگاه واحد در دولت چهاردهم در خصوص وضعیت بازار سرمایه نیز در وضعیت نابسامان این بازار بی‌تأثیر نبوده است،
به‌عنوان مثال در شرایطی که محدودیت دامنه نوسان وجود دارد، رو به عرضه اوراق 60همتی می‌آورد که طبیعتاً فروش آن‌ها فشار عرضه در بازار ایجاد می‌کند و وجود محدودیت دامنه این فشار عرضه را تبدیل به صف‌های فروش می‌کند.

از طرفی در شرایطی که نرخ نیما بدون هیچ محدودیتی و به‌جهت بهبود سودآوری صنایع بورسی در حال بالا آمدن است (که مشخصاً در ماه‌های آینده تبعات تورمی خواهد داشت)، از آن طرف با عرضه اوراق، بازدهی اخزا (اسناد خزانه اسلامی) به محدود 32‌ـ33 درصد می‌رسد و به رکود بازار سهام دامن می‌زند.

به‌نظر می‌رسد فعلاً تکلیف سیاست‌گذاری اقتصادی با بازار سهام مشخص نیست و به هر حال مشخص نیست که خط اصلی دولت حمایت از این بازار است یا قصد دارد وضعیت بازار سهام را در همین شرایط نگه دارد.

تازه ترین مطالب
دسته بندی پرطرفدار
تازه ترین آگهی ها

برچسب‌ها

آخرین اخبار وام ازدواج آخرین وضعیت جاده چالوس در 24 ساعت آینده آزاد راه اصفهان شیراز اخبار اصفهان اخبار بازار مسکن اخبار بانک مرکزی اخبار تیم والیبال پاس گرگان اخبار سازمان تامین اجتماعی اخبار سازمان نظام وظیفه اخبار سربازی اخبار فیلترینگ اینترنت اخبار هوا شناسی تهران اخبار وزارت آموزش و پرورش اخبار وزارت ارتباطات اخبار کارت سوخت اخبار کریستیانو رونالدو اخبار یارانه ها امیرحسین زارع کشتی گیر ایران خودرو ایرانسل باتری گوشی a55 تونی کروس جدیدترین اخبار والیبال تیم شهداب یزد جواد نکونام حداقل دستمزد سامانه یکپارچه خودرو ستار هاشمی وزیر سردار آزمون سعید اسماعیلی کشتی گیر شهاب حسینی علیرضا بیرانوند قیمت دلار لایحه بودجه محمدرضا گرایی محمدعلی گرایی کشتی گیر میکل آرتتا نرخ ارز نیما نرخ دلار امروز نرخ دلار نیما وضعیت آلودگی هوای تهران امروز و فردا پلاک 43 د مال کجاست پلاک ۵۳ ق مال کجاست پل پوگبا کیفیت دوربین گوشی A55 کیلیان امباپه